DKK 75,00

AFLYST - Rejsefortællinger fra Thailand og Myanmar

12.01.2017 19:00 Medietanken, Holstebro
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 75,00

Tag med på den vestjyske forfatter og redaktør Christina Lunds levende foredragsrejse til Sydøstasiens to mest kulturrige og kontrastfyldte lande - naboerne Thailand og Myanmar (tidl. Burma). Torsdag den 12. januar 2017 kl. 19.00-21.00 i Medietanken.

Rejser du i Sydøstasien, eller har du planer om det? Eller ønsker du bare at få ny indsigt i de to nabolande (og modsætninger!) Thailand og Myanmar? Så har du nu muligheden for at lære området og kulturerne bedre at kende, når forfatter og redaktør Christina Lund passioneret deler ud af sin viden og oplevelser i ord og masser af billeder.

Rigtig mange danskere drager hvert år på ferie i Sydøstasien, særligt til Thailand, og kommer hjem og er blevet et eventyr rigere. Hvad er det, der er så fascinerende ved denne del af verden?

I de senere år er der paradoksalt nok blevet byttet om på rollerne for Thailand og Myanmar. Thailand har været i rivende økonomisk udvikling med risproduktion og turisme. Samtidig var Thailand før mønstereleven, når det gjaldt demokratisk udvikling, har landet i de senere år været præget af politiske uroligheder, militærkup og frygt for fremtiden efter Kong Bhumibols død i efteråret 2016.

Myanmar derimod har taget et kvantespring af en anden verden fra at være en slyngelstat, et af verdens mest lukkede lande og et militærdiktatur i mere end 50 år, hvor man satte den politiske opposition i husarrest eller fængsel. Og selvom Myanmar har lang vej igen efter danske standarder, så har landet de seneste fem år gennemført omfattende demokratiske rettigheder og fået økonomisk vækst i det fattige land.

Om Christina Lund

Christina Lund er født og opvokset i Thyborøn i Vestjylland. Efter studentereksamenen på Nørre Nissum Seminarium & HF rejste hun ud og forelskede sig i Sydøstasien. Som færdiguddannet journalist flyttede Christina til Bangkok, hvor hun boede en årrække og arbejdede som freelancekorrespondent for en række danske medier.

Der er blevet til talrige artikler, artikelserier, indslag og nyhedsdokumentarer fra den Sydøstasiatiske region, hvor et af højdepunkterne har været at interviewe det burmesiske frihedsikon Aung San Suu Kyi. I 2012 udkom bogen, ’Ashins Forår – fortællinger fra Burma’, og i 2015 var hun medforfatter til den kulinariske rejseguide ’Smag på Thailand – en rejseguide for madelskere’.

I dag bor Christina i København, hvor hun arbejder på forlaget Lindhardt og Ringhof. Hun arbejder sideløbende på sin første roman, hvor Sydøstasien igen spiller en stor rolle i hendes fortælling.