DKK 185,00

Steffen Jensen

06.11.2017 kl. 19:00 Nr. Vosborg, Vemb
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 185,00

Kom til et eksklusivt foredrag med udenrigskorrespondent Steffen Jensen, mandag 6. november kl. 19.00 på Nr. Vosborg!

 Det er lidt af en udfordring at være udenrigskorrespondent i Mellemøsten.
De fleste steder i verden er tingene, hvad de giver sig ud for at være... mere eller mindre. Ikke i Mellemøsten. Her er det som et flimrende fatamorgana. Netop som man tror, man har forstået noget, man selv lige har oplevet, så viser det sig, at det i virkeligheden er noget helt andet, der er sket. Her er intet, hvad det giver sig ud for at være. I dette område eksisterede virtual reality lang tid inden Internettet blev opfundet. Alle har deres helt egen version af virkeligheden, og side om side eksisterer forskellige udgaver af historien, som gensidigt udelukker hinanden.
 
I Mellemøsten er om ikke ligefrem løgnen så i hvert fald fantasien ofte lige så meget en del af folks virkelighedsopfattelse, så den bliver "sand", blot fordi folk tror nok på den. I den her region skaber fantasien lige så mange realiteter som virkeligheden gør.
 
"Sandheden er krigens første offer", siger man.
 

Fra oldtiden til moderne tid har Mellemøsten været hærget af krige, opstande og terroraktioner. Meget af det, der er sket i de sidste årtier, har Steffen Jensen oplevet på nærmeste hold, fordi han har dækket det som journalist. Fra Libanonkrigen i begyndelsen af 1980'erne over Det arabiske Forår til krigen imod Islamisk Stat i Mosul i Irak.
 
I et langt liv at rapportere fra krige og konflikter, og ofte befinde sig i farezoner, være omgivet af menneskelig lidelse og katastrofer er ikke uden personlige omkostninger. Man kommer ikke hjem uden sår på sjæl og sind. Korrespondentens familie betaler også en høj pris.
 
Alt det fortæller Steffen Jensen om i sit foredrag om jobbet som Mellemøstkorrespondent for TV2.

Foredraget er arrangeret af Medietanken i samarbejde med Nr. Vosborg. Bemærk det foregår på Nr. Vosborg, Vembvej 35, 7570 Vemb.